Welkom bij mijn Flodders

Moi

Ik ben Yorien en ik denk hier af en toe hardop. Je vindt hier losse flodders. Dat zijn gewoon gedachten, ideeën, observaties, herinneringen.. Nou ja. Kijk zelf maar. Je kunt je ook abonneren.

Mijn laatste flodders

Het geheim van Joanna

Af en toe probeer ik iets van het Griekse nieuws mee te krijgen, maar zonder Google Translate lukt me dat niet goed. Vorige week ontcijferde ik een artikel over een Griekse vrouw die overleden was. Ze was 112 jaar oud geworden. Ze was een van de langstlevende mensen in de wereld en woonde in een…

Lees verder

Dashcam getest, one two

Ik had een nieuwe dashcam gekocht en die moest natuurlijk even getest worden. Daarom maar eens een ritje gemaakt van Groningen naar Zuidlaren. Zo ziet de weg van Groningen (Helpman) naar Zuidlaren er dus uit, dames en heren. Dat u het weet, hè. Met een klein omweggetje in Haren, for old time sake.. Bijrijder-style. Ik…

Lees verder

Podcasten is leuk

Al ruim een jaar maak ik met mijn bedrijf Say it in Dutch regelmatig een podcast-in-slow-Dutch, voor mensen die Nederlands aan het leren zijn. Titel: Zeg het in het Nederlands. Ik heb inmiddels 22 afleveringen online staan. Gratis te beluisteren en als je wilt lezen wat er in de podcast allemaal gezegd wordt, kun je…

Lees verder

Het beste verjaardagspartijtje ooit

Toen ik een jaar of tien was, was ik bevriend met Gertrude. Zij woonde in dezelfde straat, een aantal huizen verderop en we kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer. Haar vader was typisch een man van twaalf ambachten, dertien ongelukken. Dan weer was hij vertegenwoordiger en lag zijn auto vol met speelgoed, dan weer…

Lees verder

Kattenwereld

De wereld is om hen heen geschapen, uitsluitend om hen gelukkig te maken. Ik maak gelukkig deel uit van die wereld.

Lees verder

Grootvaders knollekes

Mijn moeder kwam uit een katholiek gezin van negen kinderen. Ze woonden eerst in Noord-Brabant en later in Utrecht en ten slotte in De Bilt. Mijn grootmoeder stierf al op 62-jarige leeftijd, dus haar heb ik nooit gekend. Mijn grootvader wel. Hij hield het een stuk langer vol (1892-1983). Wij noemden hem grootvader. Grootvader De…

Lees verder

Baden Powell-dag

Elk jaar op 22 februari is het Baden Powell-dag, officieel Denkdag geheten. Robert Baden Powell was de oprichter van de Scoutingbeweging en ook zijn vrouw Olave was er heel actief in. Baden Powell en zijn vrouw waren allebei op22 februari jarig en tegenwoordig is het een jaarlijkse feestdag voor alle padvinders in de hele wereld.…

Lees verder

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Archief