Over mij

Hier vind je losse gedachten van Yorien. Wie is dat?

Bio

Yorien vdH

Geboren in Friesland, maar dat feit ontken ik liever, omdat ik vanaf mijn zesde jaar in Haren en Groningen heb gewoond. Ich bin ein Grunneger.

nvhn_rijkspolitiebenoeming_1991-08-19Ik werkte lang bij de overheid en semi-overheid . In 1991 stapte ik een interessante wereld  binnen (Politie Groningen) en daar schreef ik persberichten, journalistieke artikelen, nota’s, en hielp actief mee aan de fusie tussen gemeentepolitie en rijkspolitie. Ook schreef ik beleidsplannen, beoordelingsrapporten, strategische adviezen en meer van dat spul. Een tijd lang zat ik (als enige vrouw) in het managementteam omdat ik verstand had van persvoorlichting,  strategisch communicatieadvies en corporate public relations en hoofd was van de afdeling die zich daarvoor inzette. Ook was ik voorzitter van het landelijk overleg Politiecommunicatie met alle 25 hoofden communicatie van de politie in Nederland.

Die wereld van voorlichting, communicatie, marketing en leidinggeven bij ziekenhuis, politie en overheid liet ik na een avontuur in de gemeente Assen in 2004 definitief achter me.

Tegenwoordig heb ik wat je noemt een ‘teruggetrokken’ bestaan, geef ik cursussen en trainingen in de Nederlandse taal via Skype of aan tafel en ben ik columnist bij Opiniez.com. Ook mijn spannende avontuur met het runnen van een  onlinewinkel voor schrijfgerei heb ik in 2015 achter me gelaten, toen ik mijn winkel verkocht.

Ik sta bekend om mijn meedogenloze doch opbouwende feedback op geschreven teksten van anderen 🙂 En verder kende iedereen mij vroeger vooral als een overtuigd kettingroker. Op 24 november 2012 ben ik echter gestopt en sindsdien ben ik veel milder geworden. En dikker.

Doe maar light cover

In 2001 begon ik zelf verhalen te publiceren, waarvan er enkele in 2003 werden gebundeld en uitgegeven bij New E-Publishers (was te koop bij ebook.nl of Selexyz Downloads). Ook was een aantal verhalen van mij te vinden op mijn eigen website.  Vrij Nederland publiceerde een verhaal (2003) en ook in het boek Ware verhalen (De Geus, 2005) is een verhaal van mij te vinden. Ik schrijf tevens romans, maar dat duurt een eeuwigheid. Zo voor en na las ik een nieuw verhaal voor tijdens Proza Proeven in het Usva Theater. Maar ook het avontuur van het fictieschrijven heb ik achter me gelaten.

In 2017 verscheen mijn verhalenbundel DOE MAAR LIGHT in paperback en als ebook.

Ik leer bij wijze van hobby een beetje de Nieuw-Griekse taal maar ik ben bang dat het altijd een hobby zal blijven …  En oja, ik hou van tekenen en schilderen.

Een reactie op Over mij

  1. Trijnie Wijk zegt:

    Wat een leuk schilderij van Hunzezicht. Deze boerderij is van mijn man en zijn broer.
    Wanneer is dit geschilderd?

    Mvg,
    Trijnie Wijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s