Daar heb je …. merel

Vorig jaar zomer zat hier een merel in de buurt met een heel speciaal lied. Het klonk als de beginregels van de Flippertune. Niet het refrein met ‘Daar heb je Flipper’ maar het coupletje dat daaraan voorafgaat. De eerste vier noten. Elke keer als ik hem hoorde dacht ik: hé, daar heb je Flipper! En dan had ik de rest van de dag het Flipperliedje in mijn hoofd. Toen hij eenmaal een vrouwtje gevonden had en zijn gezinnetje had gesticht verdween hij van het toneel, althans zijn gezang.

Gisteren hoorde ik opeens het Flipperliedje weer! Vanaf het dak. Hij is terug! Maar toen hoorde ik het deuntje ook van verderop. En van de overkant. Flipper heeft school gemaakt! Of zou het erfelijk zijn?

flipper_damrakkertjes
Hier heb je de originele flipper >

Over YorienvdH

Columnist en Podcaster
Dit bericht werd geplaatst in mini-verhaal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s