Veel te vroeg ..

Ik ben een echte internetgebruiker, maar toch gaat er niets boven een papieren krant ’s morgens bij het ontbijt. Lekker ouderwets ritselen op tafel. Kopje koffie, bakje yoghurt, het regionale nieuws.

Toch is er iets aan het veranderen. Met de krant, maar vooral met mijzelf. Terwijl ik ze vroeger meestal oversloeg, blijf ik de laatste tijd juist langer rondwaren op de pagina’s met de overlijdensberichten. Het valt me op dat er nu ook advertenties verschijnen over mensen die ongeveer zo oud zijn als ik. Dat geboortejaar links, dat hakt erin, kan ik je zeggen, ook al heb ik de overledene niet gekend.  “Veel te vroeg is van ons heengegaan…” Gelukkig. Te vroeg. Zodra die toevoeging wegvalt, dan weet je het. Dan is je einde nabij.

 

Over YorienvdH

Columnist en Podcaster
Dit bericht werd geplaatst in Zelfportret in woorden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s