Waarom links zo raar op #Keulen reageert

Begin deze week weer een stukje geschreven voor Opiniez.com
Veel reacties. Leuk!
Voortaan ben ik er vaste schrijverd!

OpinieZ

Ik heb me verbaasd over de manier waarop er in linkse kringen op de massa-aanranding in Keulen is gereageerd. Natuurlijk: boosheid, afschuw, verbijstering. Die menselijke reacties begreep ik. Maar gebeurtenissen verzwijgen, afkomst ontkennen, feiten bagatelliseren, daders beschermen, slachtoffers de schuld geven, boodschappers belasteren – die reacties begreep ik niet. Een poging tot duiding.

Waarom, vroeg ik me af, probeert men toch de zaken anders voor te stellen dan ze zijn? Als je gedrag wil begrijpen, helpt het om vast te stellen wie ergens belang bij heeft. Is er geld of macht en invloed in het geding? Follow the money. Maar in dit geval kon ik het belang niet ontdekken. Wat heeft een GroenLinks-stemmer, een linkse cabaretier, een Vara-redacteur eraan om de gebeurtenissen in Keulen te verdraaien?

De psychologie beschrijft een verschijnsel dat veel gedrag kan verklaren: ‘cognitieve dissonantie-reductie’. Niks om bang voor te zijn. We doen er allemaal…

View original post 425 woorden meer

Over YorienvdH

Columnist en Podcaster
Dit bericht werd geplaatst in flodders. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s