Zelfportret in woorden #6

Op 24 november 2012 stopte ik met roken. Dat mocht wel in de krant want ik was een verstokt kettingroker en tevens pleitbezorger van rookvrijheid of de ‘daar komen we samen wel uit’-benadering. Er was echter geen krant die er woorden aan besteedde.

‘Niet-rokers leven langer’. Nou, liever niet. Niet voor mij. Langer leven is helemaal niet leuk als je niet meer rookt. Maar ik wou geen slaaf zijn. Ik wou vrij zijn. Dus stopte ik met roken. Van de ene dag op de andere, maar wel met nicotinepleisters.

Free at last, free at last …

Ik ben nu 5 maanden, 3 weken, 1 dag en 10 uur vrij

In die periode heb ik 4566 sigaretten niet gerookt

Dat heeft mij € 1441,89 bespaard en het rijk een ernstige financiële tegenvaller bezorgd.

Niet dat ik dat geld opzij kan zetten. Dat kan ik me niet veroorloven. Ik heb het veel te hard nodig om de financiële crisis in dit land, die mede door mijzelf veroorzaakt is (zie boven) het hoofd te bieden.

 

Over YorienvdH

Columnist en Podcaster
Dit bericht werd geplaatst in Zelfportret in woorden en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s