Dit mag je voelen, hoor

Sport vind ik leuk zo lang ik het zelf niet hoef te doen. Roland Garros, Wimbledon,  Crucible, Masters, ik mag er graag naar kijken. Zittend, hè, kijken. Ik hou niet van rennen, vliegen , zweten en ben liever lui dan moe. Maar daardoor groei ik natuurlijk langzaam dicht en krijg ik steeds strammere spieren. Dat wil de minister niet.  Tut tut. Zo maak ik de Zorg namelijk onbetaalbaar. Kom kom.
Ik heb wel eens fitness in de sportschool geprobeerd. Wat een oersaai en belachelijk gedoe is dat, zeg. Daar zul je me niet meer zien. Heb ook Zumba geprobeerd, dat was wel leuk. Helaas kan mijn knie er niet tegen. Dus ook daar kom ik niet meer.
Maar nu ik heb het gevonden, hoor! Bejaardengym op tv! Weet je nog wel? Ochtendgymnastiek op de radio, met pianobegeleiding? Dit is de tv-versie!

Het wordt elke ochtend uitgezonden door Max en duurt maar een kwartiertje. Je kunt gewoon in je pyjama meedoen. Je hebt niets nodig, alleen af en toe twee flesjes water als halters. Dit is helemaal mijn ding. Beetje bewegen op aanwijzingen van Duco Bauwens en Olga Commandeur (‘dit mag je voelen, hoor’) met een muziekje erbij. Voor iemand die niet aan sport doet is het precies goed. De minister betaalt.

http://www.nederland-in-beweging.nl
Ma-vr NPO1, 9.15u. Omroep Max
uitzending gemist

Over YorienvdH

Columnist en Podcaster
Dit bericht werd geplaatst in flodders en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s