Mijd de Lelijkheid

Het is zonde om de korte tijd die we hier op aarde zijn te verspillen aan lelijke dingen. Lelijke cabaretliedjes, lelijke schilderijen, lelijke tv-programma’s. Ook zou je niet te lang naar lelijke mensen moeten kijken. True, die mensen kunnen het ook niet helpen dat ze lelijk zijn, net zo min als de liedjes. Maar dat verplicht mij nog niet om er mijn kostbare tijd aan te besteden.

Muziek kan echt hemeltergend lelijk zijn. Ja, kwestie van smaak, dat klopt. Maar zeg nou zelf, zonder XTC of andere benevelende middelen is dance toch niet te verdragen? En hoe hou je die cabaretliedjes, die ze allemaal op de kleinkunstacademie achter de vleugel van elkaar imiteren, van het lijf? En loop je geen gezondheidsschade op door gillende singersongwritermeisjes?

Valse sentimenten, bombastische orkesten, clichégitaren, pingelpongelpiano’s, gekroel van de richel , er is zoveel lelijkheid, het is geen wonder dat gehoorschade hand over hand  toeneemt.

Liever luister ik naar de vogels. Een merel in de avondzon. Lijsters bij de voederplaats. Of mijn zus, die wél kan zingen.

Over YorienvdH

Columnist en Podcaster
Dit bericht werd geplaatst in Opinie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Mijd de Lelijkheid

  1. Geert zegt:

    Afgezien van Hans Dor kan ik wel een stuk met je meegaan qua lelijkheid. En Hans is natuurlijk persoonlijk ook niet een playboy, maar zijn liedjestekstem hebben natuurlijk wel iets.

  2. Jos zegt:

    Yorien, gezien je kortzichtige blik op het leven, zoals je je eigen kleine wereld centraal stelt in dit stuk, kan ik niet anders concluderen dan dat je oud aan het worden bent. Sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s