Een verkiezingscampagne van treitervloggers

Dit is wat ik van de verkiezingscampagne verwacht.

OpinieZ

De verkiezingscampagne van 2017. Ik verheug me er niet op. Liever zou ik een paar maanden in winterslaap gaan. Want wat kunnen we ervan verwachten? Allereerst ouderwets folderen, flyeren, canvassen. Deur aan deur.

Verkiezingsbijeenkomsten in elk dorpshuis in Nederland. En op tv goedgemutste fractievoorzitters aan de talkshowtafels, in lollige entertainmentprogramma’s waarin ze zich als doorsnee BN’er gedragen, 24 uur in een Big Brotherhuis of zo. En natuurlijk: de televisiedebatten.

Poppenkast
Vier jaar geleden werd de verkiezingscampagne al betiteld als onzinnige poppenkast of ‘verkleutering’, dus ik hou mijn hart vast. We hadden in die tijd elke twee jaar verkiezingen, dus de organisatoren van tv-debatten wisten van gekkigheid niet meer wat ze moesten verzinnen. Hoe ging dat? NOS een debat. VARA een debat. De regionale omroepen een debat. RTL een debat. Iedereen een debat. Voorbeschouwingen op het debat, met open vragen aan de gespreksleider (hoe spannend gaat het worden, denkt…

View original post 429 woorden meer

Over YorienvdH

Columnist en Podcaster
Dit bericht werd geplaatst in flodders. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s