Podcasten is leuk

Al ruim een jaar maak ik met mijn bedrijf Say it in Dutch regelmatig een podcast-in-slow-Dutch, voor mensen die Nederlands aan het leren zijn. Titel: Zeg het in het Nederlands. Ik heb inmiddels 22 afleveringen online staan. Gratis te beluisteren en als je wilt lezen wat er in de podcast allemaal gezegd wordt, kun je voor een klein bedrag een volledig transcript in pdf downloaden.

Het maken van een goede podcast is heel veel werk, dat zeg ik maar eerlijk. Niet-politieke onderwerpen bedenken zonder al te cliché te zijn, fragmenten uitzoeken, tekst schrijven, inspreken, monteren, transcript maken, de aflevering beschrijven en publiceren.. Veel werk. Maar wel heel erg leuk om te doen. En ik krijg steeds meer reacties van mensen die vertellen hoe leuk en nuttig ze de podcast vinden. Ook hebben de podcasts nieuwe Skype-studenten opgeleverd.

Voor moedertaalsprekers zal het waarschijnlijk allemaal een beetje te traag zijn, maar voor mensen die Nederlands leren kan het niet langzaam genoeg!

Je kunt de laatste (en eerdere) afleveringen op Soundcloud vinden >.

De beschrijvingen per aflevering staan op het blog Dutchidiom.com

Over YorienvdH

Columnist en Podcaster
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s